Slachtofferhulp Rotterdam via psychotherapie

blog afbeelding 20220520596

Veel lastige ervaringen heeft u gewoon zelf opgelost en verwerkt in uw leven. De problemen die u echter ervaart na die ene heftige gebeurtenis, zoals het verlies van een dierbare, seksueel misbruik of een ongeluk, blijven u maar achtervolgen. Is de hulp van familie en vrienden niet genoeg, dan kunt u gebruik maken van psychotherapie. Zoekt u deze vorm van slachtofferhulp in Rotterdam, lees dan meer over wat integratieve psychotherapie met intensieve gesprekken en oefeningen voor u kan betekenen.

Professionele therapie voor slachtoffers in Rotterdam

Bij psychotherapie gaat het erom dat u uw eigen krachten (weer) ontdekt, zodat u in staat bent om de klachten waar u mee kampt zelf op te lossen. De therapeut stelt samen met u een behandelplan op. Hierin staan bepaalde doelen, die centraal blijven staan tijdens de behandeling. Zo nodig worden de doelen tijdens de behandeling bijgesteld. U als persoon staat centraal, zodat deze slachtofferhulp Rotterdam door de persoonlijke aanpak heel effectief is. Door met de therapeut over uw emoties, angst of stress te praten en met de hulp van praktische oefeningen verminderen de klachten.

Persoonlijke groei doormaken en trauma’s aanpakken

Uw manier van denken, voelen, handelen en uw fysieke gesteldheid hebben veel invloed op het ontstaan van psychische klachten. Deze factoren zijn ook heel belangrijk bij hoe u problemen verwerkt en oplost. Een psychotherapeut wijst u op de kwaliteiten die u al in zich heeft en die u kunt inzetten tijdens de therapie. Zo wordt uw innerlijke kracht gemobiliseerd en kunt u uw leven vormgeven op uw eigen manier.

Voor de verwerking van traumatische gebeurtenissen kan ook EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) worden toegepast. De lichamelijke en geestelijke klachten die worden veroorzaakt door een trauma verminderen of verdwijnen dan door het met de ogen volgen van de handbewegingen van de behandelaar.

Machteld van der Heul: psychotherapeute met kleinschalige praktijk

Een van de praktijken voor psychotherapie in de regio Rotterdam waar u terecht kunt voor slachtofferhulp is Therapie Van der Heul. De therapeute, Machteld van der Heul, biedt een zeer persoonlijk contact en werkt met u aan de klachten die u wilt aanpakken. Zij maakt gebruik van een combinatie van verschillende vormen van psychotherapie, afhankelijk van wat past bij uw persoon.

Uw privacy is bij haar uiteraard volledig gegarandeerd. Na een gesprek over uw situatie stelt zij een behandelplan op, waaruit ook de duur van de therapie blijkt. De kracht van Machteld ligt in het feit dat een lange behandeling niet nodig is, vaak zijn vijf tot tien sessies voldoende.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.