Op maat gemaakt schilderij laten maken? Hier let je op!

blog afbeelding 20220609707

Schilderij laten maken voor je woning of kantoor

Een schilderij dat speciaal voor jou gemaakt wordt, biedt veel voordelen. Je kan namelijk in overleg met de schilder zorgen dat het schilderstuk perfect bij de plek in je huis of kantoorruimte past. Hierbij kan je bijvoorbeeld letten op kleur, formaat en afbeelding. Of je nu voor jezelf een schilderij wil laten maken of voor een dierbare vriend of familielid, met een persoonlijk kunstwerk heb je een uniek werk dat lang meegaat en dat in waarde stijgt. Ten slotte kan het werk een bepaalde herinnering vastleggen.

Uniek kunstwerk in opdracht laten maken

Het leuke van een persoonlijke kunstopdracht is dat je je eigen beeldmateriaal kan aanleveren dat de basis vormt. Of het nu gaat om een foto, een illustratie of een idee voor een specifiek thema, een schilderij laten maken zorgt altijd voor een uniek resultaat dat past bij jouw wensen. Natuurlijk drukt de persoonlijke stijl van de schilder een stempel op het werk, maar je kan heel veel vooraf overleggen. Dan weet je zeker dat het eindresultaat past bij je eigen voorkeur voor kleur, materiaal en onderwerp. Uiteraard is het mogelijk om voor een persoonlijk kunstwerk een mooi moment in je leven als uitgangspunt te nemen.

Overleg vooraf over stijl en kleur

Om ervoor te zorgen dat het kunstwerk een aanwinst is voor je interieur, is een goede voorbereiding noodzakelijk. Het werkt natuurlijk het beste als je de kunstenaar persoonlijk ontmoet, zodat je je idee├źn goed duidelijk kan maken. Bovendien kan je je in zijn of haar atelier laten inspireren door al eerder gemaakte schilderijen. Wie weet ben je een liefhebber van bekende kunst, zoals klassieke schilderijen van oude meesters of moderne popartcreaties. Lever in dat geval voorbeelden aan van je favoriete werken, zodat de kunstenaar zich kan laten inspireren. Ook heb je waarschijnlijk een voorkeur voor een bepaald kleurenpalet.

Fotografische schilderkunst uit Apeldoorn

Een van de ateliers waar je een persoonlijk schilderij kan laten maken, is Jacksart. Kunstenaar Jack Liemburg heeft meer dan tien jaar ervaring met het maken van moderne kunst, waarbij hij fotobewerking en schilderstechnieken met elkaar verweeft. Jack is de eigenaar van galerie Jacksart in Apeldoorn. Hier kan je rustig een kijkje komen nemen en een kunstwerk op maat bestellen. Door je eigen fantasie met die van de kunstenaar te combineren ontstaat een avontuurlijk kunstwerk dat gezien mag worden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.