Polyester stof voor kleding, bedrijfskleding en sportkleding

moonstarious project KbaSNX 6Vdo unsplash

Polyester stof: populair in de mode-industrie

De mode-industrie maakt veel gebruik van de synthetische stof polyester. Polyesters zijn lichte, gladde textielsoorten gemaakt van polyestergaren, waarvan een van de grondstoffen olie is. Sport- en vrijetijdskleding, maar ook lingerie, overhemden, jurken en bedrijfskleding zijn vaak van polyester in combinatie met andere stoffen gemaakt. Er zijn diverse merknamen voor polyester, zoals Dacron en Terlenka.

De voordelen van polyesters voor de consument

Polyester is populair voor gebruik in kleding, omdat het goedkoop is. Bovendien is polyester stof vormvast en krimpt het niet door het wassen. Het is niet nodig om een polyester kledingstuk te strijken, aangezien het materiaal vrijwel niet kreukt. Omdat de stof niet ademend is, wordt polyester vaak in een mix met andere stoffen gebruikt. Een polystermix neemt transpiratievocht beter op en stuurt het vocht naar de buitenkant van de stof. Er zijn wel kwaliteitsverschillen in polyester: hoe hoger de kwaliteit van de stof, hoe steviger deze aanvoelt en hoe minder deze glanst.

Voor- en nadelen van polyester voor het milieu

Is polyester een duurzaam product? Een voordeel voor het milieu is dat het materiaal op lage temperaturen gewassen kan worden. Het productieproces behoeft bovendien minder water en chemicaliƫn dan het productieproces van katoen. Een ander voordeel is ten slotte dat polyester goed gerecycled kan worden tot nieuwe stoffen. Een minpunt op het gebied van duurzaamheid, is dat voor het produceren van polyester veel energie nodig is. Daarnaast komen bij het wassen van polyester broeken, jasjes en andere items plastic vezels vrij, die slecht zijn voor de waterkwaliteit.

Voordelig stof kopen op een hele rol

Polyester is onder meer ideaal als decoratiestof, gordijnstof, voering of stof voor Pietenpakken. Een bedrijf dat hele rollen polyester stof in meer dan veertig kleuren kan leveren is Rollenstof.nl. Na het snijden houdt deze groothandel ook wel eens stukken over, die verkrijgbaar zijn in de outlet. Stof kopen bij deze onderneming dus mogelijk als u een grote hoeveelheid, maar ook als u kleinere stukken stof nodig hebt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.